ENCLAVE CINEMA is a weekend where cinema, memory, and territory are the protagonists. There is a reflection behind developed through projections, talks, and presentations.

Enclave Cinema was born as a necessity increased inside Enclave Land Art Project for giving more protagonism to the audiovisual channel to transmit a message.
Thanks to a different festival invited in every edition, Enclave Cinema will use its gaze and philosophy to complete the conceptual proposal of the Enclave Land Art residency, the crucial point of the Enclave Project.
The structure of the seminar follows the same as an exhibition project. The invited festival would be the artist, the selected shorts would be the artworks to exhibit, and the criteria for the selection conditioned by the concept of Enclave Land Art residency every year. This residency will take place in its third edition from the 22nd of November until the 5th of December in Vall de Gallinera.
Enclave Cinema was born as a participative platform of reflection. To help this, we need to propose an environment that helps this goal. The projections will be in the open air within an atmosphere that invites interaction and networking. We counted on the participation of Carlos Olalla, director of Fescimed, and other directors of selected short films to create a dialogue between them and the audience at the end of the projections.

At the end of the projections, there is a debate with the invited directors,
actors and actresses, and the audience.

PROGRAM

'MIRADA PROPIA' (The own gaze) FESCIMED, festival internacional de cine por la memoria democrática.
'Mirada propia' is the first section that took place on Friday 24th of September 2021.
It was an immersion in the festival's history through some of the awarded works along its four editions. We want this section to show the festival's identity. Remember, reclaim but overall denounce...these are the tools that use the proposed projects to get the spectator's empathy.
Fescimed is a showcase to demonstrate a commitment to history. In addition, it shows that the most vulnerable people can be protected and their issues denounced through audiovisuals' short proposals.
We selected seven works for this section. They were presented by Carlos Olalla, Fescimed's director.
MIRADA PROPIA, Friday 24th of September at 9:30 am in Beniali's fronton pitch.
MIRADA INTERIOR (Inner gaze)
Saturday is focused on the territory.
During the morning people discovered some of the emblematic places of Vall de Gallinera and the link with Enclave Land Art 2021's conceptual proposal. The projections in this section complemented the conceptual proposal of Enclave Land Art: the reflection between visible and invisible in a territory as a narrator of its history. The selected short films are structured to link with the territory's identity.
MIRADA INTERIOR, Saturday 25th of September at 9:30 am in Beniali's fronton pitch.
MIRADA COMPLICE (Accomplice's Gaze)
In this section can be gathered the essence of the seminar and its three most important points:
CINEMA - MEMORY - TERRITORY
Sunday 26th of September, 10:30 am in Vall de Gallinera's council hall.
Official presentation of Enclave Land Art Residency.
During the event, were presented documentaries linked to Enclave Land Art and Vall de Gallinera to local people and the interested audience.

SHORT FILMS

AREKA

Country/Year: Spain 2017
Direction: Atxur Animazia Taldea
Screenplay: Andoni Egaña
Genre: Animation
"Al pare d'Euxebi el mataren durant la guerra. En la seua joventut Euxebi va sofrir la repressió franquista, i a pesar que la dictadura acabés fa molt, fins avui no ha tingut oportunitat de recuperar la memòria del seu pare. Després de molts anys buscant-li, quan per fi obren la fossa on es troba, Euxebe diposita una foto al costat dels seus ossos.
Areka és el fruit de la col·laboració creativa d'una vintena de joves artistes. El motlle cultura tradicional basc (el bersolarismo) conflueix amb l'experimentació audiovisual, inspirant-se en un bertso creat per Andoni Egaña expressament per a aquest projecte."

LOS SILENCIOS

Country/Year: Argentina 2019
Direction/Editing: Pablo Bochard
Screenplay: Sebastián Guttman, Pablo Bochard.
Genre: Fiction
Duration: 20‘
Argentina en 1978 és seu del mundial de futbol mentre ocorre la dictadura més sagnant de la seua història. Entre crits i silencis una adolescent ha de lluitar contra els designis del seu cos i els mandats de la seua família.

BROTHERS IN SYRIA

Country/Year: Spain 2018
Direction/Screenplay/Editing/So: Víctor Suárez Ballesteros
Productora: Al Berro Producciones
Genre: Animation
Duration: 5′
Dos germans sirians, membres dels Cascos Blancs en Aleppo des que es va formar aquesta organització civil, acudeixen a un rescat després d'un bombardeig a la ciutat. En arribar al lloc del succés, són sorpresos per un segon atac.

LA HIJA INDIGNA

Country/Year: Argentina 2018
Direction: Abril Dores
Screenplay: Selene Algañarás
Genre: Documentary
Duration: 13‘
Analía Kalinec es desperta cada dia sabent que el seu pare és responsable de la mort i desaparició de milers de persones. Aquesta és la història d'una relació pare-filla destruïda pels actes més cruels que l'ésser humà pot realitzar.

ANTI

Country/Year: Spain 2019
Direction/Screenplay: Josu Martínezen
Genre: Fiction
Duration: 19′
Hivern de 1919. Després de lluitar per França durant quatre anys, els combatents de Bizkarsoro (Baixa Navarra, França) han tornat del front. Amb el pretext d'ensenyar a llegir i escriure, l'escola comunal prohibeix que els nens parlen basc mitjançant càstigs i humiliacions.

MAMA

Country/Year: Spain-Turkey 2018
Direction: Eduardo Vieitez
Screenplay: A. Selim Tuncer, Nilüfer Gülata
Genre: Fiction
Duration: 9'
El veritable relat de Rabah, una adorable nena siriana, amb una vida estupenda, envoltada d'una meravellosa família i la increïble història que fa que acabe completament sola, pregant per refugi a Turquia. És només una de milers d'històries que han ocorregut i continuen ocorrent davant la passiva mirada dels països desenvolupats, més preocupats a aixecar més i millors davanteres, que a obrir-les a aquells que realment ho necessiten.

LA FOLIE

Country/Year: Spain 2016
Direction/Screenplay/DoP/So/Editing: Ricard López
Genre: Animation
Duration: 6′
La bogeria i l'absurd de la guerra faran que el gran pintor Pablo Picasso realitze una de les obres més importants del segle XX, encara que el procés per a arribar a la idea final no serà fàcil.

THE BOX

Country/Year: Britain 2016
Direction/Screenplay/Productor: Merve Cirisoglu Cotur
Genre: Animation
Duration: 7′
La feliç vida d'un nen sirià canvia instantàniament amb la sobtada guerra, transformant-la en una constant lluita.

TARO

Country/Year: Spain 2019
Direction/Screenplay: Dani Rebner
Genre: Fiction
Duration: 17′
Gerda Taro, Robert Capa i el Taino són tres personatges caracteritzats pel seu magnetisme i passió. Les seues vides i emocions es creuen durant uns breus instants en la Guerra Civil Espanyola, una trobada que acabarà per convertir-se en un dels moments més icònics de la Història.

REQUIEM FOR A LIFE

Country/Year: Iran 2019
Direction/Screenplay/Editing/Productor: Ali Rostamian
Genre: Fiction
Duration: 3‘
Una nena està veient coses en la seua imaginació, però al cap de poc torna a la realitat i veu el que realment va succeir.

LES MAMÀS BELGUES

Country/Year: Spain 2016
Direction/Screenplay: Sven Tuytens
Genre: Documentary
Duration: 26′
Documental que recupera la memòria de 21 dones belgues d'origen jueu i d'ideologia comunista, que van viatjar a milers de quilòmetres a cuidar a l'hospital d'Ontinyent als quals combatien el feixisme a Espanya.

THE NEVERENDING WALL

Country/Year: Spain-Germany 2016
Direction: Silvia Carpizo
Screenplay: Silvia Carpizo, José Moo
Genre: Animation
Duration: 12′
Al·legat contra la destrucció de la memòria històrica de l'East Side Gallery, i contra la construcció dels murs interminables que, en bucle incessant, continuen aixecant-se i coartant les llibertats. La llibertat d'expressió convertida en art és la veu que derrota al silenci. Al·legat de la creativitat contra l'estultícia, de la memòria contra l'oblit i de força de l'art contra la barbàrie de la censura física i intel·lectual.

ESCULPIENDO EN LA MEMORIA

Country/Year: Spain 2018
Direction/Screenplay/DoP/Editing: Rubén Seca
Genre: Documentary
Duració: 4′
Un relat sobre la memòria -tan personal i privada, com a col·lectiva- a través de les escultures. Curtmetratge guanyador del Notodofilmfest 2018.

EL ÚLTIMO ABRAZO

Country/Year: Spain 2015
Direction/Screenplay: Sergi Pitarch
Genre: Documentary
Duració: 30′
Fa uns anys a València vaig comprar una bossa per un euro en una subhasta informal nocturna. Quan vaig arribar a casa, en obrir-ho, vaig veure que en el seu interior hi havia molts papers i, entre ells, dues cartes sense enviar datades en 1946. En elles, l'autor anuncia el seu imminent suïcidi a conseqüència de les seqüeles de la guerra, la presó i la pèrdua dels seus éssers estimats. Les cartes, escrites amb un llenguatge exquisit estan signades només el nom de pila i en ambdues, dirigides a dos amics, s'acomiada amb la frase "rep l'última abraçada".